Tájékoztatás

Tájékoztatás

Kedves Mernyei, Polányi, Ecsenyi, Felsőmocsoládi, Somogygeszti, Szentgáloskéri, Magyaratádi, Patalomi, Orci és Zimányi lakosok!

A koronavírus járvány miatt elrendelt országos veszélyhelyzetre tekintettel az alábbi rendelkezések lépnek életbe a szociális alapellátás területén:

A házi segítségnyújtást továbbra is biztosítjuk azok számára, akik az igénylik! A járványveszély miatt elsősorban a fizikai kontaktust nem igénylő feladatokban (elsősorban bevásárlás, gyógyszerkiváltás területén) térítésmentes segítséget kaphatnak az ellátásukhoz.

Azok számára, akik nem tudnak gondoskodni rendszeres élelmezésükről, szociális étkeztetés keretében elérhető napi egyszeri meleg étel kiszállítással (ennek díja a kérelmező jövedelmétől függ).

Kérem Önöket, hogy a lehető legnagyobb mértékben csökkentsük az emberek közötti érintkezést a koronavírus-járvány megfékezéséhez!

Ez úton kérjük az időseket és krónikus betegeket, hogy saját érdekükben ne hagyják el otthonaikat, tartózkodjanak a társas érintkezéstől! Fogadják el a felkínált segítséget az ellátásukhoz!

 

A családsegítés-, és gyermekjóléti szolgáltatással kapcsolatban fontos változás, hogy felfüggesztésre kerültek a kihelyezett ügyfélfogadások. Akinek ilyen irányú segítségre van szüksége (elsősorban információ kérés, kiskorú veszélyeztetése, krízishelyzet, stb.), kérjük, hogy a megadott elérhetőségeken jelezze problémáját:

Nagy Gábor: 30/979-1619

dr Pál-Fám Mária: 30/299-2535

Email cím: mernyei.szockozpont@gmail.com

Kérem azokat, akik ezt a tájékoztatást olvassák, hívják fel erre segítségre szoruló ismerőseik figyelmét!

Fenti intézkedések 2021. március 08. napjától visszavonásig érvényben maradnak.

 

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Mernye, 2021. 03. 05.

Nagy Gábor sk.

intézményvezető